Amsterdam, Minervalaan

Groene oase aan drukke zuidas

De feiten
locatie: Amsterdam, Minervalaan
functie: Evenementen en technische ruimte
realisatie: 2019
opdrachtgever: Van Boekel Zeeland BV
toegepast: Maatwerk

Aan de noordkant van het drukke treinstation Amsterdam Zuid is een riante ondergrondse fietsenstalling gebouwd. Dit maakte het mogelijk om de ontstane ruimte opnieuw in te richten.

Het nieuwe plein is als park aangelegd en vormt een groene oase tussen de hoge kantoorgebouwen van de zuidas en de riante villa’s aan de Minervalaan. Een ontmoetingsplek voor de kantoormedewerkers en buurtbewoners.

Hoge kwaliteit
De ontwerpers van het plein hadden een plein met een hoge kwaliteit voor ogen dat robuust en hufterproef is ingericht. Daarnaast dient het plein een groene en natuurlijke uitstraling te hebben. Verder was het borgen van de veiligheid van alle bezoekers een belangrijk aandachtspunt bij het uitwerken van het ontwerp.

Evenementen
Bij het ontwerp van het plein is ook rekening gehouden met het organiseren van diverse evenementen. Hierdoor ontstond de wens om op verschillende plekken permanente elektra- en drinkwatervoorzieningen beschikbaar te hebben. Met het toepassen van diverse PUTkasten is er gekozen voor een duurzame obstakelvrije aanpak en worden aggregaten vermeden. Daarnaast zijn er enkele PUTluiken toegepast met verharding in het deksel om zo de toegang van een technische ruimte

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht