Algemeen

PUTluik is gespecialiseerd in luiken die hydraulisch geopend en gesloten kunnen worden. Dit type luiken worden vaak toegepast in het geval dat het luik zwaar is en/of een automatische bediening gewenst is.

Waarvoor
Automatische luiken zijn zeer geschikt voor de afdichting van nooduitgangen. Bijvoorbeeld voor een parkeergarage, volautomatische autoberging (VAB), metro, fietsgarage of kelder. Ook worden dit type luiken toegepast als afdichting voor ondergrondse opslag of als toegang voor installaties.

Bedieningsgemak
Het bedieningsgemak is optimaal. Een simpele druk op een knop of bediening via een afstandsbediening is genoeg om het luik automatisch te openen of te sluiten. Dit kan ook extern aangestuurd worden. Bijvoorbeeld door een alarmcentrale die in geval van brand of een andere calamiteit het luik automatisch bediend.

Kenmerken

De luiken zijn ontworpen voor buitengebruik en kunnen in de vlakke bestrating worden toegepast. De afwerking kan is RVS, al dan niet voorzien van een coating. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor bestraatbare versies waarbij de luiken nauwelijks opvallen.

Werking
De luiken worden altijd door minimaal twee hydraulische cilinders bediend. Deze cilinders worden elektrisch aangedreven. In geval van noodluiken wordt de aandrijving altijd voorzien een accu batterij. Deze zorgt ervoor dat het luik onafhankelijk van de netspanning kan functioneren.

Bij noodluiken is de benodigde kracht om te openen zodanig dat obstakels op het luik vaak geen belemmering vormen. Optioneel kan het frame van verwarming worden voorzien dat voorkomt dat een luik kan vastvriezen. De noodluiken zijn zo ontworpen dat deze in een zeer korte tijd volledig openen.

Uitvoeringen

Automatische luiken zijn altijd maatwerkoplossingen. Dit vraagt altijd een gedegen voorbereiding en afstemming zodat de afdichting optimaal past bij de specifieke omstandigheden. Zo kunnen sommige afdichtingen met één luik worden voorzien en in andere gevallen is een tweedelig luik een passende oplossing.

Vele opties
De locatie van het luik bepaald de gewenste mate van belasting (conform de norm EN124). Dit kan variëren van alleen overloopbaar tot en met geschikt zijn voor haventerminals en vliegvelden. Ook kan er gekozen worden de mate van waterdichtheid. Zoals druipwaterdicht of overstromingsdicht.

Andere opties zijn invalbescherming door roosters of hekken. In geval van een noodluik wordt het luik aangestuurd door een alarmcentrale. Hierbij is de nodige besturingstechniek nodig. De techniek verzorgt onder meer storingsdetectie,
detectie stand luik en monitoring elektrisch net (netwachter). Maar ook akoestische alarmering en noodbedieningen nabij de vluchtroute.

Alles in één hand

De ruime expertise en ervaringen van PUTkast techniek komt op een unieke wijze samen bij automatische luiken. Alle elektrische, constructieve, hydraulische kennis vindt u op één plek.

Advies
Tijdens de ontwerpfase werken onze specialisten nauw samen om het luik naadloos te integreren in het ontwerp. Alle wettelijke en lokale regels worden verwerkt in een passende aanpak.

Realisatie
Tijdens de realisatie produceren wij het luik inclusief hydrauliek en elektrische besturing. Dit kan door ons worden geïnstalleerd en werkend worden opgeleverd.

Onderhoud
Na realisatie zorgen wij altijd voor de benodigde technische tekeningen, gebruikershandeling en onderhoudsinstructie. Maar ook het periodieke onderhoud kunnen wij voor u verzorgen.

Technische documentatie

Onze maatwerk PUTluiken zijn voor elk project uniek. Technische tekeningen worden dan ook per opdracht vervaardigd en aangereikt.

Referenties

Klik op de kaart voor onze project referenties waar de PUTluiken zijn toegepast.

Levertijd

PUTluiken wordt op klantspecificatie geproduceerd. Leveringstijd wordt in overleg afgestemd. Houd rekening met ca. 12 weken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen dan kan dat via onze contact pagina.

CONTACT