Blaricum, Blaricummermeent

Onzichtbaar maatwerk PUTluiken

De feiten
locatie: Blaricum, Blaricummermeent
functie: Rioolgemaal
realisatie: 2014
opdrachtgever: Gemeente Blaricum
toegepast: Maatwerk

Het dorp Blaricum ligt aan de rand van het Gooi. Tussen het oude dorp en het Gooimeer wordt een nieuwe wijk gerealiseerd: De Blaricummermeent.

Nieuwe wijk
Er komen totaal ongeveer 870 woningen van verschillende woontypes. Ook zijn er verschillende kavels die bestemd zijn voor vrije bouw door particuliere opdrachtgevers. Bij de aanleg van de wijk is er veel aandacht voor ruimte, groen en kwaliteit van de openbare ruimte.

Nieuwe pleinen
Het eerste gedeelte van de wijk is onlangs gerealiseerd. Hier zijn ook twee pleinen aangelegd die een ontmoetingsplaats worden voor de buurt. Beide pleinen zijn afgewerkt met fraai natuursteen. Ze liggen aan een nieuw aangelegde rivier.

Riool
Onder de beide pleinen zijn rioolvoorzieningen gemaakt. Om toegang te krijgen tot de diverse ruimtes, zoals pompputten, waren diverse afdichtingen nodig. Door PUTkast BV zijn verschillende maatwerkluiken waarin natuursteen is aangebracht. Hierdoor vallen de afdichtingen nauwelijks op. Het spreekt voor zich dat deze fraaie putluiken voldoen aan de verkeersnorm EN124.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht