Kerkrade, Kasteel Erenstein

Maatwerkluik voor historisch kasteel

De feiten
locatie: Kerkrade, Kasteen Erenstein
functie: Rioolgemaal
realisatie: 2014
opdrachtgever: Gemeente Kerkrade
toegepast: Maatwerk

Ten westen van Kerkrade ligt het historische kasteel Erenstein. Het is gebouwd in de 14e eeuw en bestaat uit twee haaks op elkaar staande, nog grotendeels middeleeuwse gebouwen. Tegenwoordig wordt het complex gebruikt als hotel, conferentiecentrum en restaurant.

Rioolgemaal
Op de binnenplaats van het kasteel is een opvangkelder voor het riool. Deze kelder is toegankelijk via een deksel. Het bestaande deksel voldeed niet aan de Arbo regels en de verkeersnorm. Hierdoor was de bestaande deksel onveilig en aan vervanging toe.

Nieuw maatwerkluik
De gemeente heeft PUTkast BV benaderd om de deksel te vervangen voor een nieuw maatwerkluik. Hiervoor is op locatie de bestaande situatie opgemeten. Op basis van deze gegevens is een nieuw luik ontworpen en geproduceerd. Binnen één dag werd het bestaande luik vervangen voor het nieuwe exemplaar. Deze voldoet aan de verkeersnorm EN124, is voorzien van een anti valrooster en is voorzien van bestrating. Dankzij de gasveren is het PUTluik eenvoudig te bedienen.

Contact
Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact men ons voor een vrijblijvende afspraak om van gedachten te wisselen.

Terug naar het overzicht