Algemeen

Door de ruime historie en ervaring met PUTkasten hebben wij enorm veel expertise opgebouwd in luiken en afdichtingen voor ondergrondse toepassingen. Deze schat aan kennis wordt nu regelmatig ingezet om maatwerk luiken toe te passen.

Maatwerk luiken worden toegepast op die plekken waar een afdichting nodig is en een standaard luik niet volstaat. Vaak doordat de maatvoeringen afwijken of omdat er hoge eisen worden gesteld aan de toepassing en afwerking. Bijvoorbeeld doordat een luik nauwelijks mag opvallen in de esthetisch fraai afgewerkte bestrating.

Dit type luiken wordt volledig in de vlakke bestrating geplaatst en kan worden voorzien van vrijwel elk
type verharding.

Enkelvoudige luiken

Enkelvoudige luiken bestaan uit een geheel en voldoen aan de maximale belasting deksel volgens norm EN124.

Het luik ligt in een speciaal frame en kan worden voorzien met vrijwel elke type verharding. Hierdoor vallen de luiken nauwelijks op. Er zijn twee uitvoeringen mogelijk: scharnierende luik en een los luik.

Het scharnierende luik heeft aan één zijde scharnieren met het frame. Door het toepassen van gasveren kan het luik zeer eenvoudig manueel worden geopend. Dit is zonder hulpmiddelen. Vergrendeling is via een cilinderslot.

Een los luik wordt gekozen voor afdichtingen
sporadisch geopend dienen te worden. Het luik ligt
los in het frame en kan met een speciale haak of
via een takel worden verwijderd.

Meervoudige luiken

Meervoudige luiken bestaan uit meerdere delen en voldoen aan de maximale belasting deksel volgens norm EN124-B125.

De luiken liggen in een speciaal frame en kan worden voorzien met vrijwel elke type verharding. Hierdoor vallen de luiken nauwelijks op. Ook is een tranenplaat mogelijk met eventueel een coating. Er zijn twee uitvoeringen mogelijk: scharnierende of losse luiken.

De scharnierende luiken hebben aan één zijde scharnieren met het frame. Door het toepassen van gasveren kan het luik zeer eenvoudig manueel worden geopend. Dit is zonder hulpmiddelen. Vergrendeling is via een cilinderslot.

Losse luiken wordt gekozen voor situaties die
sporadisch geopend dienen te worden. De luiken
liggen los in het frame en kan met een speciale
haak of via een takel worden verwijderd.

Technische documentatie

Onze maatwerk PUTluiken zijn voor elk project uniek. Technische tekeningen worden dan ook per opdracht vervaardigd en aangereikt.

Referentie

Klik op de kaart voor onze project referenties waar de PUTluiken zijn toegepast.

Levertijd

PUTluiken wordt op klantspecificatie geproduceerd. Leveringstijd wordt in overleg afgestemd. Houd rekening met ca. 12 weken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen dan kan dat via onze contact pagina.

CONTACT